fbpx

Hoe maak ik een zakelijke Facebook pagina?

Facebook is een belangrijk social media platform om een groot publiek te bereiken. Je kan hier dagelijks of wekelijks updates plaatsen en heel makkelijk uw bestaande klanten benaderen maar ook nieuwe klanten kunt u hierdoor bereiken.

Het is een must dat je al een privé facebook account hebt anders kan je helaas geen zakelijk facebook account aanmaken.

In deze blog leg ik je uit hoe je een zakelijk facebook account kunt aanmaken

Stap 1:

Login via https://www.facebook.com/ op jouw persoonlijke profiel, Ga vervolgens naar de home pagina van jouw persoonlijk profiel. Hierna kan je rechts boven in op de knop ‘maken’ klikken of op het pijltje naar beneden klik dan op ‘pagina maken’

Facebook pagina maken

Stap 2:

Je krijgt nu 2 opties te zien bedrijf en merk en de andere optie is maatschappelijk betrokken of bekende persoon.  Het is belangrijk dat je hier altijd de juiste keuze maakt omdat dit invloed heeft op de mogelijkheden.

Stap 3:

Er van uitgaan dat je de keuze maakt om facebook account aan te maken voor uw bedrijf klikt u onder de genoemde optie ‘ Aan de slag’  hierop zul je jouw bedrijfsnaam in kunnen vullen en categorie kunnen kiezen. LET OP:  Het uiterst belangrijk dat juiste categorie kiest voor uw bedrijf.

Stap 4:

Geweldig je zakelijke facebook account is nu online en kan je deze gaan bewerken.  Upload je eigen bedrijf logo en unieke banner, het is van belang dat deze afbeeldingen van de het juiste formaat zijn zodat deze helder zijn. Ze zijn namelijk een deel van het visite kaartje van jouw bedrijf.

Stap 5:

Je bent er natuurlijk nog niet, het is belangrijk dat jouw pagina bezoekers goed kunnen zien wat jouw bedrijf nou precies doet en hoe ze jouw kunnen bereiken.   Klik op ‘pagina gegevens bewerken’   en vul al de gegevens goed in.

Stap 6:

Facebook maakt voor jou automatisch een URL aan die hoort bij jouw pagina, Hier zit ook een nadeel aan want deze is erg lang en zal niet handig zijn om te gebruiken op visite kaartjes, website of e-mails naar klanten toe.   Ga naar de home pagina en klik op ‘Info’  hierna kan je klikken op ‘gebruikersnaam voor pagina aanmaken’

Stap 7:

Super je hebt de complete basis gemaakt voor jouw zakelijk Facebook account, Je kunt jouw pagina nog verder optimaliseren door een automatische chat functie te activeren of bijvoorbeeld call to action buttons te installeren hierdoor kan jouw klant je nog sneller bereiken!

Wil je graag meer weten over social media en wat dit voor voordelen voor jouw bedrijf kan hebben?  of wil je graag meer weten over jouw Facebook pagina?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of houdt onze blogs in de gaten.

Ook interessant voor jou:

Menu