fbpx

Waarom Social Media Marketing ?

Waarom Social Media marketing ?

We gebruiken het vast allemaal wel of kennen iemand die Facebook en/of Instagram gebruikt en zo zijn er nog vele platformen waar miljoenen gebruikers jong en oud van over de hele wereld uren per week posten, liken, delen en reageren.

 

Waarbij eerst iedereen gebruik maakte van een lokale krant, een flyer of een huis aan huis blad zijn er nu dus ook nieuwe kansen om de marketing van jouw onderneming sneller en doelgroep gericht aan te bieden

In de wereld van nu is het online vindbaar zijn een must om jouw product of service aan te bieden. De online wereld gaat razend snel met steeds nieuwe mogelijkheden en manieren om snel honderden of duizenden mensen te bereiken.

Een van de methodes is Social media marketing waarbij je bijvoorbeeld via Facebook jouw doelgroep kunt bereiken die hoort bij jouw onderneming, waarbij filters kunnen worden gebruikt op een bepaalde leeftijd, locatie, gender, bepaalde zoek interesses maar het biedt nog veel meer unieke kansen het namelijk zelfs mogelijk rechtstreeks klanten bereiken die op een bepaalde pagina van jou website hebben bezocht, zoals je contactpagina, product pagina en zelfs van je kassa check-out pagina.

Dus kort samengevat zijn er diverse redenen om social media (welk platform dan ook) in te zetten voor bedrijven;

  • Vergroten naamsbekendheid
  • Explosief laten groeien van uw omzet
  • Producten wereldwijd promoten
  • Vergoten van uw e-mail lijst
  • Beïnvloeding koopgedrag
  • Werving nieuw talent

Waar begin ik?

Het startpunt van social media succes begint met het benoemen van je doel, zorg er ook voor dat je je doelgroep goed kent en begrijpt wat hen beweegt. Vervolgens kun je beter bepalen welk social media kanaal je het beste in kan zetten, welk kanaal past bij de doelgroep en de strategie van mijn bedrijf? Hoe kan ik welk kanaal het beste inzetten? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je dieper ingaat op het specifieke social media kanaal waarop je actief wilt en moet zijn.

 

Nieuwsgierig?

Wil je graag meer weten over social media marketing en de kansen voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of houd onze blogs in de gaten waarbij we meer hierover uitleggen.

Lees ook onze andere blogs! 

 

Ook interessant voor jou:

Menu